Bagsidetekst

”Jeg ved ikke, hvad jeg skulle med en bedsteveninde. Eller hvad de skulle med mig. Jeg ved det simpelthen ikke. Jeg ved, at far bedst kan lide mig, hvis jeg ikke brokker mig eller beder om noget, og hvis jeg ikke græder eller hidser mig op eller minder om mor. Og jeg ved at mor bedst kan lide mig, når jeg minder hende om hende selv. Når jeg vil de samme ting, som hun vil, eller ville engang. Te og pizza og skøjter og tøsesnak. Den slags. Og når jeg er tynd. Hun kan bedst lide mig, når jeg er tynd. Tarek kan godt lide mig, når jeg er en dygtig havfrue. Jeg kan se det på den måde, han kigger på mig på. Det er noget med hele hans ansigt, der stråler, og noget med hans blik og med måden, han ryster på hovedet på, som om han bare synes, jeg er helt utrolig. Når han kigger sådan på mig, er det det bedste, jeg ved.”

Stephanie har kune én ting i hovedet: at blive den dygtigste havfrue på holdet, så hendes svømmelærer Tarek endelig får øjnene op for hende.

Men hvor langt vil hun gå for at få det, hun drømmer om?

En dygtig havfrue

Udkom 21. februar 2020. / Forside af Solveig Agerbak.


UDDRAG AF ANMELDELSER

*****/5  Nordjyske: “”En dygtig havfrue” er en sine steder grum fortælling, som tumler med et betændt og smertefuldt stof på en usædvanlig troværdig måde. Kontrasten mellem havfruesvømningens glitrende regnbueoverflade og personernes dunkle tanker og handlinger er gennemført og effektfuld.”

*****/5 KSHD bøger: ”Der er kun en måde at beskrive “En dygtig havfrue” på, og det er ‘Ja for helvede!’ … Fortællingen tages til kanten af aldersgruppen uden at kamme over, og det er vidunderligt at læse om en karakter der (til dels) formår at redde sig selv ved at indse at hun bliver nød til at ændre hendes handlinger.”

*****/5 – Xenias Bogblog: ””En dygtig havfrue” er historien om at være skrøbelig og viljefast på samme tid. Det er en fortælling om at ville elskes og ses, koste hvad det vil. Munk Jensen leverer her en fantastisk og fængende fortælling, som man slet ikke kan slippe igen, og jeg er slet ikke færdig med at gå og fundere over Stephanie og hendes historie.”

*****/5 – Julie The Book Cat: ”Sanne Munk Jensen er formidabel med ord, og jeg kan kun anbefale alle at læse denne lille sag. Også de voksne!”

Bibliotekat: ”En lille perle … For pokker en bog. Læs den læs den læs den.”

Litteratursiden: ””En dygtig havfrue” er en utrolig nærværende og aktuel roman, som jeg tror mange tweens og teenagere (og deres voksne) ville have godt af at læse.”

Bogbotten: ”En socialrealistisk fuldblodsroman … Stephanie og En dygtig havfrue fortjener et ordentligt slag med havfruehalen på vej ud til læserne både derhjemme og i skolen. Og de voksne kan godt læse med og blive lidt klogere.”