Bagsidetekst

Alma har en kæreste. Hun har også en søster og en slyngveninde. Det er hele tre ting på én gang – og det går virkelig ikke. I hvert fald ikke når man ikke kan finde ud af, om man er mest forelsket i sin kæreste eller i sin veninde. Og slet ikke når ens søster konstant er på røven, og ens mor bare er ligeglad, fordi hun ER en røv. Endda en polsk røv. “En dag skinner solen også på en hunds røv” er en barndom set i bakspejlet – men det er også en fortælling om kærester og engangsknald og tosomhed og trekantsdramaer og cafeer og kollektiver og alt det andet, som forsøder og forvirrer i en ung piges forunderlige liv.

EN DAG SKINNER SOLEN OGSÅ PÅ EN HUNDS RØV

Udkom 2007.

Sidetal: 272.


PRISER
  • Modtager af Gyldendals Forfatterpris for Børne- og Ungdomslitteratur 2007
  • Modtager af Orla-prisen 2008
  • Nomineret til Berlingske Tidendes Læserpris 2007
UDDRAG AF ANMELDELSER

Politiken *****: ”Dybt alvorlig og ret morsom. Sårbar og livsduelig. Historien om Alma er af en kraftig kaliber.”

Berlingske Tidende *****: “Per-f*****g-fekt! … Selvfølgelig er det lidt tidligt her i årets fjerde uge at proklamere, at dette er årets roman, men det skulle ikke undre mig.”

Weekendavisen: “En tredjedel ungdomsbog, en tredjedel voksenroman og en tredjedel generationsroman – kandiderer til at være årets mest steghede og sigende roman.”

Bogrummet.dk: En dag skinner solen også på en hunds røv” er nærværende. Det er et velskrevet og dybt følt portræt af nogle af de mennesker, der har allermindst, ja måske kun deres egen vilje til ikke at synke i dybet. Way to go Alma!

Bookeater.dk: ”Læs den! Den er alt andet end en banal bog, man ikke bliver påvirket af. Denne her rammer, og den rammer godt og grundigt.”

Litteratursiden.dk: ”Sanne Munk Jensen sparker i den grad røv med sin talentfulde roman om Alma, den dejligste og sejeste pige … en ægte, velskrevet og sørgelig roman om livet på skyggesiden, om det at blive voksen og komme helskindet igennem. Jeg håber, hun får et stort publikum, ikke kun blandt unge for romanen er i den grad vedkommende også for alle os der ikke tilhører segmentet – 25