Torsdag d. 7. april 2022 var en kæmpe dag! Her fik jeg nemlig overrakt Ordkraft-prisen ved åbningen af årets Ordkraft Festival i Aalborg. Prisen blev overrakt af Nicolaj Holm, direktør for Aalborg Kongres & Kulturcenter og med følgende begrundelse:

”Årets modtager er født og opvokset i Nordjylland og er nordjysk helt ind til benet. Og så er hun forfatter. En forfatter, der igennem hele sit liv har været opslugt af realistiske dramaer og historier. Hun er en forfatter, der formår at fortælle realistiske historier med et nærværende sprog. Et sprog der aldrig taler ned til de unge – men rammer deres egen tone. Historier, der gør ondt, og som kryber ind under huden. Historier der flår, og som SKAL skrives … Hun inviterer de unge indenfor, og lader dem se sig selv i bøgerne, historierne og de relaterbare karakterer. Hun skriver sikkert om ungdommens usikkerhed og identificerer identitetskriser. Alt sammen mens der smukt fortælles om den kamp, det er at finde sin plads i livet. Udover at kunne ramme de unges sprog, formår forfatteren også at danne levende billeder i sin historiefortælling. Med smæk på detaljen og metaforerne bliver man som læser båret gennem en fantastisk sproglig billedsal, der altid får en til at trække på smilebåndet.
Modtageren af Ordkraftprisen har formået at sætte sit eget aftryk på kulturen i Nordjylland. Hendes værker er ofte genstand for hovedværksarbejde i danskundervisningen, og man har også kunnet opleve to af hendes historier på de skrå brædder. Derudover har hun – gennem de sidste ti år – været fast inventar på Brøndslev Forfatterskole, hvor unge mellem 13-20 år hvert år kan søge om optagelse. Hun har givet liv til den stille pige, Sigga, der voksede op i et lille og lukket nordjysk samfund… Til den fandenivoldske pige, Polly, der kom fra en nordjysk fiskeriby omgivet af barsk natur… Og den søde pige fra Hasseris, i den nordjyske hovedstad med de mange fristelser… Det er få forfattere, der kan skrive om det nordjyske og den nordjyske ungdom med så stor indlevelse, forståelse og respekt… Derfor er det mig en ære at overrække dette års Ordkraftpris til Sanne Munk Jensen.”

Jeg er så overvældet og stolt af den pris, og som jeg sagde i min takketale, lover jeg, at jeg også fremover vil gøre mit allerbedste for at gøre mig fortjent til at have fået den.

Læs hele takketalen HER