Til januar 2020 – og det vil sige kun et år efter, at Sarah Engell og jeg udgav ”Tag gaden tilbage” – udkommer min næste ungdomsbog, som kommer til at bære titlen ”En dygtig havfrue.” Og for sådan en langsom skrivesnegl som mig, er det et fuldkommen vildt produktionstempo. Jeg debuterede helt tilbage i 2002, og med et bagkatalog på sølle (snart) 8 bøger er det jo ikke svært at regne ud, at der plejer at være noget længere mellem snapsene. Mellem ”Dig og mig ved daggry” og ”Tag gaden tilbage” gik der faktisk over 5 år, i løbet af hvilke jeg flere gange overvejede, om jeg mon overhovedet nogensinde igen ville kunne mærke en historie i mig – og lysten til at fortælle den, ikke mindst. Virkelig frustrerende på et helt grundlæggende, eksistentielt niveau, for hvad er en forfatter, der ikke skriver? Og hvis jeg ikke var forfatter, hvad var jeg så … ? Men så dukkede Sarah Engell op. Og så skrev vi ”Tag gaden tilbage”, og den energi, der både lå i den fortælling og i vores samarbejde, ændrede på mange måder alt.

Jeg kommer næppe til at skyde bøger afsted i samme kadence fremover, men jeg er slet længere i tvivl om, at jeg selvfølgelig skal skrive, og at historierne og idéerne er der. Faktisk flere nu, end jeg nogensinde før har følt.
Og en af disse er altså ”En dygtig havfrue”. Jeg vil ikke sige så meget om den endnu, hvor vi stadig er så forholdsvist langt fra udgivelsen; ikke andet end at det er en roman, som jeg er sindssygt glad for, og som jeg glæder mig til at fortælle meget mere om. Indtil da må I nøjes med at nyde forsiden, som – selvfølgelig – er kreeret af fantastiske Solveig Agerbak.