Sofie Riis Endahl er blevet optaget i “Den Unge Kunstneriske Elite” under Statens Kunstfond og har spurgt mig, om jeg vil være hendes mentor. Og selvfølgelig vil jeg det – hvis jeg på nogen måde kan skovle vejen bare en lille smule fri for sne og puste et rygstød i retning af en forfatter som Sofie, så gør jeg det hellere end gerne.

Som jeg skrev i min egen begrundelse for at påtage mig hvervet: ”Sofie Riis Endahl er et fuldkommen selvindlysende, ungt talent, der besidder den særlige evne at skrive frygtløst. Hun kaster sig ud i formater, som ikke engang findes endnu, og som hun selv er med til at definere, hun skriver om brandfarlige emner uden at ryste på hånden, og hendes sprog er ærligt og ægte. Hun er nysgerrig, enormt arbejdsom og altid positiv. At hun derfor har mange muligheder foran sig, og at mange gerne vil lege med hende, siger sig selv. For mig er Sofie et talent, som skal have plads til at udfolde sit potentiale, sådan som hun vil, men som også skal passes på og vejledes, så hun netop går sine egne veje og ikke ender med enten at knække eller at udvande sig selv og sit unikke talent ved i højere grad at gøre, som andre synes. Det vil være mig en stor fornøjelse og ære at hjælpe hende med at definere denne kerne, at holde hende op på den og samtidig gøde jorden omkring hende, så hun kan brede sig og folde sig ud.”

Glæder mig super meget til forløbet!